پکیج تزریق پلی الکترولیت یا پکیج فلوکولانت یکی از تجهیزات مناسب برای آماده سازی و تزریق مقدار دقیق از مواد منعقدکننده در زمان مناسب به سیال مورد نظر است. این دستگاه زیرمجموعه ای از تجهیزات تصفیه آب بوده و تاثیر بالایی بر خروجی فرآیندهای تصفیه در صنایع مختلف دارد. صدرامهاب تولیدکننده و سازنده پکیج تزریق پلی الکترولیت استیل در ظرفیت های متنوع و 100 درصد سفارشی بوده و در ادامه اطلاعات جامع درباره این محصول ارائه می دهد.
پکیج تزریق پلی الکترولیت چیست؟
در روند تصفیه آب و فاضلاب و تولید مواد غذایی، داروسازی و حتی صنعت نفت و پتروشیمی وجود ذرات معلق در سیال یک چالش مهم است. این ذرات از نظر بار الکتریکی همنام بوده و به همین دلیل یکدیگر را دفع کرده و ته نشین نمی شوند. یکی از راهکارهای مناسب در این زمینه استفاده از مواد لخته سازی و منعقدکننده است. پلی آکریل آمید یا فلوکولانت مواد منعقدکننده پلیمری هستند که با ایجاد بار الکتریکی در سیال ها امکان اتصال ذرات معلق به هم و انعقاد آنها را فراهم می کند.
پکیج تزریق فلوکولانت در بسیاری از صنایع وظیفه آماده سازی و تزریق این مواد را برعهده دارد. با توجه به اینکه مواد پلیمری حالت جامد و پودری دارند، لذا با این دستگاه ابتدا آماده سازی و رقیق شده و سپس با دوزینگ پمپ ها مقدار دقیق آنها در زمان مناسب به محیط مورد نظر تزریق می شود. تمام روند کار این دستگاه خودکار بوده و به همین دلیل دقت و کارایی بالایی دارند.
طرز کار پکیج تزریق پلی الکترولیت
طرز کار این پکیجها به طور کلی در مراحل زیر انجام میشود:
- آماده سازی محلول پلی الکترولیت: در این مرحله، پلی الکترولیت پودری با آب مخلوط میشود تا محلول با غلظت مناسب تهیه شود. غلظت محلول پلی الکترولیت باید با توجه به نوع آلاینده و میزان آن در سیال تعیین شود.
- پمپاژ محلول پلی الکترولیت: محلول پلی الکترولیت توسط یک پمپ از مخزن ذخیره به داخل خط تزریق پمپ میشود. انتخاب نوع پمپ با توجه به میزان مصرف محلول پلی الکترولیت و فشار مورد نیاز انجام میشود.
- تزریق محلول پلی الکترولیت به سیال: محلول پلی الکترولیت از طریق یک انژکتور به داخل سیال تزریق میشود. انژکتورها نقش مهمی در این مرحله داشته و میزان تزریق محلول را کنترل میکند.
- مخلوط شدن محلول پلی الکترولیت با سیال: پس از تزریق، محلول پلی الکترولیت برای بهبود کارایی و اثربخشی آنها با سیال به طور کامل مخلوط میشود.
- لخته سازی ذرات معلق: پلی الکترولیت ذرات معلق موجود در سیال را خنثی کرده و با ایجاد نیروی واندروالس به فلوک تبدیل می شوند. فلوک ها به مرور به هم متصل شده و لایه های لخته ای را تشکیل می دهند. این ذرات براحتی در ته مخزن ته نشین می شوند.
- جداسازی آلایندهها: پس از لخته سازی، ذرات معلق به صورت لجن در کف ظرف ته نشین میشوند و از سیال جداسازی میشوند. روش جداسازی آلایندهها با توجه به نوع سیال و ذرات معلق میتواند متفاوت باشد (مانند فیلتراسیون، رسوب گیری و یا استفاده از دستگاه های جداسازی مکانیکی).
- کنترل و پایش فرآیند: در طول فرآیند تزریق و تصفیه، پارامترهایی مانند غلظت محلول پلی الکترولیت، میزان تزریق، pH سیال و کیفیت آب تصفیه شده باید به طور مداوم کنترل و پایش شود. بر اساس اطلاعات بدست آمده مقدار مورد نیاز از مواد برای تزریق تعیین می شود.
اجزای پکیج تزریق پلی الکترولیت
برای پیاده سازی مراحل و روند کار در این دستگاه قطعات متعددی کاربرد دارند که اصلی ترین آنها عبارتند از:
- فیدر یا مخزن نگهداری از پلی الکترولیت پودری
- پمپ یا سیستم تزریق مواد پودری فلوکولانت به مخزن آماده سازی
- مخزن آماده سازی فلوکولانت
- همزن برای آماده سازی محلول
- دوزینگ پمپ، پمپ های دیافراگمی و پنوماتیکی
- سیستم پایپینگ و تزریق
- تابلو برق و سیستم کنترل مرکزی
- سیستم هشداردهنده
- ابزارهای اندازه گیری ph، غلظت و غیره
- مخزن اصلی
با توجه به خوردندگی مواد منعقدکننده و پلی آکریل آمیدها مخازن این دستگاه از استنلس استیل 304 و 316 تولید می شود. این مواد مقاومت بالایی در برابر خوردگی داشته و باعث افزایش طول عمر دستگاه می شود.
کاربرد پکیج تزریق پلی الکترولیت
با توجه به دقت بالا در آماده سازی پلی الکترولیت با غلظت استاندارد و تزریق مقدار دقیق آن در زمان مناسب، این دستگاه در اغلب صنایع کاربرد دارد. برخی از کاربردهای پکیج فلوکولانت عبارتند از:
انعقاد آلاینده ها در تصفیه آب
یکی از رایجترین کاربردهای پکیج تزریق پلی الکترولیت، در تصفیه آب آشامیدنی است. در آب های سطحی و غیره ذرات معلق زیادی وجود دارند که ته نشین نشده و تاثیر منفی بر طعم، بو و رنگ آب دارند. با تزریق پلی الکترولیت های آنیونی، کاتیونی یا خنثی به آب می توان این ذرات را منعقد و حذف کرد. این تجهیزات در مرحله پیش تصفیه در دستگاه تصفیه آب صنعتی کاربرد دارد.
انعقاد ذرات کلوئیدی در تصفیه فاضلاب
از پکیجهای تزریق پلی الکترولیت میتوان برای تصفیه فاضلاب صنعتی، مانند فاضلاب کارخانههای نساجی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و صنایع دارویی استفاده کرد. پلی الکترولیتها در این فرآیند، روغن، چربی، رنگ و سایر آلایندههای موجود در فاضلاب را لخته و جدا میکنند.
پکیج فلوکولانت صنایع غذایی
در صنایع غذایی، از پکیجهای تزریق پلی الکترولیت برای تصفیه آبمیوه، روغن، شربت و سایر محصولات استفاده میشود. پلی الکترولیتها در این فرآیند، ناخالصیها و ذرات معلق موجود در مواد غذایی را لخته کرده و از آنها جدا میکنند. استفاده از این دستگاه تاثیر بالایی در بهبود شفافیت آبمیوه و نوشیدنی ها داشته و کیفیت روغن ها را نیز تا حد زیادی افزایش می دهد.
صنعت نفت و پتروشیمی
با توجه به مقدار زیاد ذرات چربی و کلوئیدی در چاه های نفت و صنایع پتروشیمی، مواد فلوکولانت می توانند با ایجاد پل میان ذرات آنها را به هم متصل کرده و لایه های لخته را ایجاد کنند. در پتروشیمی نیز این مواد می توانند تا حد زیادی در بهبود رنگ آنها تاثیرگذار باشند. با قرار گرفتن پکیج فلوکولانت در خط تولید صنایع پتروشیمی ذرات کلوئیدی و معلق حذف شده و کدورت سیال تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
از دیگر کاربردهای این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنایع کاغذسازی و کمک به شفافیت کاغذ
- صنایع داروسازی
- کارخانه های تولید قند و شکر
- تصفیه آب و فاضلاب کارخانه های نساجی و رنگرزی
انواع پکیج تزریق پلی الکترولیت
پکیج های فلوکولانت از نظر ظرفیت و نوع و برند قطعات داخلی با هم تفاوت دارند، اما عملکرد آنها شبیه به هم است. یکی از تفاوت های موجود در این دستگاه ها، نوع مواد منعقدکننده به کار رفته است. با توجه به اینکه آلاینده های معلق در آب و فاضلاب دارای چه بار الکتریکی هستند، بر نوع مواد منعقدکننده اثرگذار است. در حالت کلی دو نوع پلی الکترولیت وجود دارد که عبارتند از:
- پلی الکترولیت کاتیونی: این مواد برای لخته سازی ذرات با بار الکتریکی منفی کاربرد دارد.
- پلی الکترولیت آنیونی: این مواد برای انعقاد و لخته سازی ذرات با بارهای مثبت استفاده می شود.
عملکرد و نحوه لخته سازی تمام این مواد پلیمری مشابه است و با ایجاد پل ذرات را به هم متصل می کنند.
مزایای پکیج فلوکولانت صدرامهاب
- دارای مخازن و بدنه استیل ضد زنگ
- مقاومت بالا در برابر نوسان دما، فشار و ضربه
- طراحی در ظرفیت های متنوع به صورت سفارشی
- عملکرد خودکار بدون نیاز به دخالت دست اپراتور انسانی
- نصب و راه اندازی آسان
- دارای قابلیت جا به جایی و نصب مجدد
- تعمیر و نگهداری آسان
- مصرف انرژی پایین
- استفاده از دوزینگ پمپ و پمپ های متعلق به برندهای معتبر دنیا
- استفاده از تابلو برق باکیفیت بالا متعلق به برندهای معتبر
- دارای گارانتی و خدمات پس از فروش
قیمت پکیج تزریق پلی الکترولیت
در محاسبه قیمت پکیج فلوکولانت، برند قطعات داخلی و نوع پمپ، ظرفیت، جنس بدنه بیشترین تاثیر را دارد. با افزایش ظرفیت دستگاه، اندازه مخازن بیشتر در نظر گرفته شده و متریال بیشتری برای ساخت آنها به کار می رود. به همین دلیل دستگاه های دارای ظرفیت بالا قیمت بیشتری دارند. با توجه به اینکه صدرامهاب سازنده پکیج تزریق فلوکولانت است، محصولات خود را بدون واسطه با قیمت مناسب ارائه می دهد.
طراحی و ساخت پکیج تزریق پلی الکترولیت
یکی از اصول مهم در طراحی و ساخت این تجهیزات، تناسب کامل آنها با شرایط محیط نصب، نوع و مقدار آلاینده های موجود در سیال مورد نظر است. به همین دلیل تیم صدرامهاب این محصولات را به صورت سفارشی و بعد از آنالیز سیال و رعایت استانداردها طراحی می کند. بعد از اتمام طراحی، دستگاه با متریال باکیفیت و قطعات داخلی متعلق به برندهای معتبر دنیا تولید می شود. در نهایت بعد از انجام تست های متعدد، دستگاه در محل نصب و راه اندازی شده و نحوه استفاده از آن آموزش داده می شود.
پکیج تزریق فلوکولانت صدرامهاب تنها به صورت سفارشی طراحی و تولید شده و دارای گارانتی و خدمات پس از فروش است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید پکیج تزریق پلی الکترولیت می توانید با کارشناسان فروش این مجموعه تماس بگیرید.